Sagan om Skräpkammaren – Inledande

En sällsam berättelse om livet i arbete och fritid

(men kanske lika aktuell i dag och i alla andra dagar)

 

Hoptotad av Lars Thor under åren 1986-1990 som godnattsaga till dottern Ingrid

 

Jodå, så här har ingressen sett ut under några år i min dator. Naturligtvis skrevs inte berättelsen på någon dator från början. Då var det papper och penna som gällde. Digitaliseringen skedde ett antal år senare, men det var aldrig frågan om att försöka med någon form av utgivning. Ett utskrivet exemplar finns. Det fick Ingrid i inbunden form på sin trettioåriga födelsedag.

 

Naturligtvis anspelar titeln på något som har med mitt förflutna i museivärlden att göra. Skräpkammaren som förvaringsplats för gamla grejor har också en yttre sida som vänder sig mot det samhälle den är avsedd att tjäna. Det är från den omgivningen som allt samlas in, det är den omgivningen som skapar alla de minnen som finns mellan Skräpkammarens väggar, golv och tak.

 

Egentligen är det här en otäck historia, men varken Ingrid eller jag tog någon skada av den. I stället hade vi mycket roligt åt alla de figurer och händelser som vi många gånger småfnissande skapade tills Ingrid ibland somnade mitt i en mening. Det viktiga för våra resonemang var att alla personer och händelser skulle kunna vara lika aktuella i dag. Bedöm själv! Välkommen till Skräpkammaren!

 

PS

Kanske något förlag vill ge ut boken. I så fall är det bara att höra av sig.

 

Fortsättning: En kung och hans rike